De aandeelhouders

Etienne Bouillon, Pierre Roberti en Christian Polis.

De verwezenlijking van een project zoals het onze is het resultaat van de samenwerking tussen de bedenkers ervan en de liefhebbers van het product. Het is een menselijk avontuur dat voordeel haalt uit de meerwaarde van een mooie vriendschap en gedrevenheid. Deze gedrevenheid delen wij met u allen die ons aanmoedigt om ermee door te gaan, door onze Belgian Owl te proeven en te appreciëren. Wij danken u omdat u ons altijd hebt aangemoedigd en wij beloven u nog verder mee te nemen in ons buitengewone avontuur!

Binnen The Owl Distillery zijn we met z'n drieën: Etienne Bouillon, de whiskymaker, Christian Polis, de financier, en Pierre Roberti, de landbouwer.

Etienne Bouillon, bezeten door het distilleren, is de bedenker van dit project. Hij distilleert al sinds 1993 en is erin geslaagd om de knowhow van 4 generaties te bundelen in de magische wereld van de alcohol. Zijn kennis van de fermentatietechnieken met respect voor de traditie en zijn beheersing van de kunst van het distilleren, hebben een expertise aangebracht, die de vergelijking kan doorstaan met de grootste stokerijen in Europa en de wereld; voor de creatie van een uitstekende Malt whisky. Als ambassadeur van de 'Bruichladdich Academy' waar hij leerling was van Jim McEwan van de stokerij Bruichladdich, slaagt Etienne Bouillon erin zijn passie te paren aan zijn vak en zo zijn buitengewone droom waar te maken. Mede door zijn ontmoeting met Christian en Pierre kon hij zijn droom in een fantastische realiteit omzetten.

Pierre Roberti is door zijn landbouwverleden op de hoogte van de geavanceerde grondgebonden productietechnieken, weet vaal af van de fytogenetica en is bovendien een expert in het verbouwen van gerst. Als lid van een Haspengouwse landbouwersfamilie die als 7 generaties lang de Ferme de Goreux exploiteert, stelt hij zijn kennis en die van zijn familie ten dienste van de creatie van de Belgian Owl. The Owl Distillery zorgt zo voor een statusverhogende diversifiëring van onze landbouw. Het is Pierre die samen met onze partner-landbouwers de aankoopprijs van de gerst vastlegt… zodat we goed op weg zijn op het pad van een rechtvaardige handel!